021-66153009تلفن ایلیاشیل     info@iliyashil.com ایمیل شرکت ایلیاشیل   

چسب ها فارغ از جنس و ساختار، نقش بزرگ و تاریخی در تمدن بشر داشته اند. به عنوان مثال صمغ و قیر در زمان خود هر یک، چرخ بزرگ فرهنگ ملل مختلف را به پیش برده اند و پس از آن، با پیشرفت های صنعتی، امکان ساخت چسب های گیاهی فراهم آمده است. امروز اما سراغ نوعی چسب می رویم که کیفیت لوله کشی و انتقال سیالات را ارتقا می دهد و می تواند اتصال استاندارد و قدرتمندی را برای لوله پلیکا به ارمغان آورد.

در سطرهای آینده، به طریق مقاله های منتشر شده، با ارائه ی تعاریف علمی آغاز می کنیم و کم کم به کف بازار آمده و تکنیک هایی برای خرید بهینه و موفق ارائه می دهیم. آن چه پس از مقدمه ی علمی در این مقاله مطالعه خواهید کرد به ترتیب عبارت است از سرفصل هایی که چسب لوله پلیکا، کاربرد آن، انواع برند و قیمت محصولات موجود در بازار را تشریح می کند. مطالعه ی این مقاله، به تمامی دست اندرکاران صنعت ساختمان، تاسیسات و البته، افراد حاضر در بخش آموزشی کشور توصیه می شود.

مقدمه؛ نگاهی به اهمیت چسب

چسب های امروزی، مدیون پیشرفت های عظیم صنعتی قرن نوزده میلادی هستند. در این قرن بود که علم انسان توانست محصولات پلمیری تولید کند و به لطف نفت، از دوره ی محصولات گیاهی و حیوانی به عصر تکنولوژیک گام گذارد. این توصیفات جهت دار و مبالغه آمیز، در جهت افزایش اهمیت چسب تدوین نشده اند و برایشان می توان اثبات علمی آورد. به عنوان مثال بد نیست بدانید که در هواپیمای پیشرفته ی بوئینگ، بالغ بر هفتصد اتصال چسبی وجود دارد.

بسیار خب، از مقدمه و بیان مسائل حاشیه ای فاصله می گیریم و می رویم سر وقت چسب در صنعت ساختمان. از نمای سازه تا کابینت ها، از درزگیری شیشه تا پر کردن منافذ کاشی ها، همه و همه به مدد چسب های مختلف و مخصوص پیش می روند. نیازی به تاکید بیش از اندازه نیست که لوله کشی و خطوط فاضلاب نیز، بدون چسب های منحصر به خود به هیچ عنوان توانایی برآورده ساختن انتظارات را ندارند.

چسب ها چه ساختاری دارند؟

همانند لوله های پی وی سی و مشتقات آن ها، چسب های لوله پلیکا نیز ماهیتی پلیمری دارند. حال بسته به جنس و ماهیت، چسب یا افزایشی و یا تراکمی پلمیر می شود. یک چسب، حاصل کنار هم قرار گرفتن چند رشته ی پلمیری است که به مدد پیوندهای کووالانسی مجموعه ای واحد را تشکیل می دهند. چسب های ساختمانی مورد بحث، ساختار درون شبکه ای دارند.

اما خمیرمایه ی پلیمری یک چسب، برای عملکرد استاندارد، نیاز به چند افزودنی دارد. وارد بحث تکنیکی نمی شویم اما، آن افزودنی ها باید چسب را دربرابر ماهیت اکسید کننده ی اکسیژن و تخریب محیطی اشعه ی یو وی (UV) مقاوم سازد. علاوه بر این، چسب باید حالت خمیری داشته باشد. نه آنقدر چگالی که انعطافی از خود نشان ندهد و نه آنقدر روان که در محل مشخص شده آرام نگیرید. با این تفاسیر اجازه دهید اینگونه بگوییم که چسب باید افزودنی مقاوم کننده در برابر اکسیژن و اشعه دریافت کند به علاوه ی افزودنی ارتقا دهنده ی خواص مکانیکی.

انواع چسب های سازه ای

چسب لوله پلیکا تنها چسبی نیست که در یک بنا یا سازه مورد استفاده قرار می گیرد؛ ما در اینجا تنها نام انواع چسب ها را لیست می کنیم (از منظر ساختاری و با نگاهی جامع) و سپس به تشریح عملکرد چسب های لوله پولیکا یا پی وی سی به عنوان یک محصول زیرشاخه، می پردازیم؛

  • چسب‌های اپوکسید (چسب چوب، شیشه، بتن و پلاستیک از این نوع است)
  • چسب‌های فنولیک (این نوع چسب برای اتصال فلزات به کار می رود)
  • چسب‌های تراکمی فرمالدئید ( این مدل منحصرا برای چوب مناسب است)
  • چسب‌های آکریلیک (مناسب برای درزگیری)
  • چسب های پلی سولفیدی (به عنوان عایق فوق العاده عمل می کنند)
  • درزگیر های سیلیکون‌ها (این چسب ها در ایران به چسب آکواریوم معروف هستند، در نتیجه در حمام و فضاهایی به این شکل مناسب عمل می کنند)

بسیار خب، آن چه در بالا معرفی شد، کلی ترین طبقه بندی چسب ها است. اما اگر بخواهیم به چسب های لوله پلیکا یا چسب پی وی سی بپردازیم باید بگوییم که این محصولات می توانند در مدت زمانی بین هشت الی بیست و چهار ساعت در سطح اتصال لوله، نوعی جوش پلاستیک ایجاد کنند. از آن جا که اهمیت کیفیت بالای اتصال در لوله ها فوق العاده بالاست، آب بندی و چسباندن لوله های فشار قوی PVC و U-PVC با این چسب های مخصوص انجام می شود.

بهترین چسب لوله پلیکا

چسب آب بندی لوله پلیکا چیست؟

همان طور که گفتیم، لوله های پی وی سی (PVC) و یو پی وی سی (U-PVC) یا همان پلیکا را نه با روش های معمول، بلکه با استفاده از چسب، جوش می دهند. هر چند که این گزاره به این معنا نیست که هیچ راه دیگری برای اتصال وجود ندارد اما، منظور این است که تاکید کنیم PVC Solvent Cement یا استفاده از چسب های مذکور، بهترین، معقول ترین و استانداردترین روش ممکن است. در این نوع اتصال، دو عامل تعیین کنندگی دارند، اولی مدت زمانی که چسب خشک می شود و دومی، توان و استحکام جوش یا اتصال ایجاد شده است.

اگر بخواهیم به طور دقیق تر پاسخ دهیم که چسب آب بندی انواع لوله پلیکا چیست ؟ باید نگاهی دقیق تر داشته باشیم به ساختار درونی این محصول (هر چند که در مقدمه از پلیمر بودن، ذرات و افزودنی های سخن به میان آمد اما، به ریز مواد مصرفی اشاره ای نشد). چسب آب بندی لوله پلیکا ترکیبی است از پلیمرهای پلاستیک، غلظت دهنده و پایدارکننده. یک چسب لوله پلیکا درجه یک و استاندارد محسوب می شود اگر ساختاری یکنواخت و ویسکوز داشته باشد.

به دلیل ساختار و نحوه ی عملکرد منحصر به فرد ( چسب لوله پلیکا محل اتصال را در خود حل می کند. به بیان دقیق تر در سطوح بیرونی و درونی به ترتیب اتصالات نرگی و مادگی روی می دهد و سپس از طریق این جوش، دو لوله ی مجزا، یک پارچه می شوند) نمی توان از این دست چسب ها برای لوله پی وی سی های نازک یا پلیکاهای شماره پایین بهره برد (زیرا ممکن است به جای اتصال کل لوله از بین برود و درون چسب حل شود)، در نتیجه، چسب لوله پلیکا مخصوص اتصال سطوح پروفیلی، فاضلاب یا سامانه ی آبرسانی لوله های کشاورزی است.

اگر باز هم بخواهیم در ساختار چسب های لوله پلیکا دقیق شویم و دید جامع تری از نحوه ی عملکرد آن ها به دست آوریم باید بگوییم که چسب از چند حلال با سرعت و قدرت متغیر فراریت بهره می برد. علت این امر هم ساده است، اگر سرعت تبخیر چسب (و به تبع آن حل کردن لوله در خود) خیلی زیاد باشد، اتصال درونی شکل نمی گیرد و اگر کار خیلی کند پیش برود، اتصال به سطح نمی رسد.

دو نکته ی مهم را باید در شیوه ی استفاده و نگهداری چسب های لوله پلیکا در نظر داشت. اول این که به هیچ عنوان نباید چسبی غلیظ را با استفاده از حلالی دیگر رقیق ساخت (زیرا قدرت چسب به طور چشم گیر و قابل توجهی کاهش می یابد) و دوم اینکه، در صورت نگهداری چسب در محیط آزاد بدون محافظ، شاید بهتر باشد که از خیر استفاده از آن چسب لوله پلیکا گذشت، زیرا چیزی به نام چسبندگی در ویژگی هایش یافت نخواهد شد (دلیل این امر هم ساده است، حلالی که باید درون لوله نفوذ کند، تبخیر می شود و باقی مانده ژلاتینی است که توان عبور از مولکول های پی وی سی را ندارد و نمی تواند پیوند ایجاد کند).

و در قسمت آخر معرفی و شناخت چسب لوله پلیکا می رسیم به مبحث مهم و حیاتی استاندارد. سازمان استاندارد ایران برای راستی آزمایی و توان سنجی محصولات این حوزه قوانین مدونی ارائه ساخته که چکیده ی آن ها می شود اینکه، چسب باید بتواند پیوندی ایجاد کند که اگر تحت آزمون فشار داخلی قرار گرفت، مشاهده شود که محل اتصال می تواند حداقل یک ششمِ فشار اسمی لوله ی متناظر را متحمل شود (لازم به ذکر است که لوله های فاضلاب به دلیل عدم فشار داخلی قابل توجه در نظر گرفته نمی شوند).

چگونگی استفاده و کاربرد چسب لوله پی وی سی

همان طور که مورد اشاره قرار گرفت، پروفیل ها، لوله های فاضلاب، لوله های آبیاری برای مصارف کشاورزی و اموری از این دست، عمده محل کاربرد چسب لوله پی وی سی هستند. اما اینکه چه طور این لوله ها مورد استفاده قرار می گیرند را در سطرهای زیر با روشی تمثیلی به صورت گام به گام شرح داده ایم.

کاربرد چسب لوله پلیکا pvc

محل اتصال باید بسیار تمیز و دقیق برش داده شود (از اره یا برش دهنده ای با ریزترین دندانه استفاده می شود)

هر چه قدر هم برش حرفه ای انجام شود، باز هم سطح باقی مانده بالا و بلندی دارد. در نتیجه نیاز است تا با یک سنباده سطح مورد نظر را صاف و صیقلی ساخت. این کار علاوه بر اینکه اتصالی با کیفیت ایجاد می کند، باعث می شود که سیال در انتقال دچار افت فشار نشود

از آنجا که مدت زمان قرار دادن چسب روی سطح و خشک شدن آن چندان طولانی نیست، توصیه می شود که قبل از اقدام، با برنامه ریزی، نشانه گذاری کرد و کار را پیش برد

در صورتی که مراحل بالا صحیح انجام شده باشند، کافی است چسب را در محل اتصال قرار داد و پانزده ثانیه اعضا را ثابت نگاه داشت (همچنین بلافاصله پس از قرار دادن چسب برای درگیری بهتر آن در محل، می توان اعضا را نود درجه روی هم چرخاند)

بهترین برند چسب پی وی سی

از آن جا که قصد نداریم در این نوشته تبلیغ انجام دهیم، ما را از معرفی یک نام مشخص معاف بفرمایید. اما کاری که می کنیم مثل همیشه، در اختیار گذاشتن یک سری مولفه و المان است تا بتوانید به وسیله ی آن ها مناسب ترین انتخاب ممکن را انجام دهید. اگر بخواهیم چکیده وار بگوییم، چسبی مناسب است که ویژگی های زیر را داشته باشد؛

استانداردهای ISIRI 2002 , BS-4346 ,ASTMD2564 , DIN1970 را کسب کرده باشد

درصد رزین پی وی سی حداقل داشته باشد

در دمای اتاق در حدود نود سانتی پواز ویسکوزیته نشان دهد

بعد از دو ساعت به یک و نیم، بعد از شانزده ساعت به سه و نیم و پس از هفتاد و دو ساعت به شش مگا پاسکال قدرت کششی برسد (اعداد معرفی شده حداقل ها هستند).

به عنوان آخرین مولفه هم می توان به قدرت ضربه پذیری اشاره کرد که باید بعد از دو ساعت حداقل به سه مگاپاسکال برسد.

سایر ویژگی های کیفی به شکل زیر طبقه بندی می شوند:

  1. مقاومت دربرابر خوردگی
  2. مقاومت دربرابر عوامل شیمیایی
  3. مدول الاستسیته و انعطاف بالا
  4. استحکام کششی و وزن پایین
  5. زبری پایین
  6. مقاومت در برابر شعله
  7. و البته ارائه ی بهترین قیمت ممکن.

از بهترین مارک های چسب پلیکا در ایران می توان به چسب تانگیت اشاره کرد که مورد تایید کارشناسان و اهالی فن و صنعت می باشد.

انواع چسب PVC

چسب های پی وی سی در مدل ها و برندهای مختلفی درون بازار وجود دارند. از برندهای ساخت داخل گرفته تا چینی و آلمانی. شیوه ی بسته بندی آن ها هم تیوپی و قوطی متغیر است. برندهای تانگیت ، رازی، جی تی تی، تارگت، اوهو، تونیکس و سینا عمده نام هایی هستند که در بازار به گوش می خورند.

خرید چسب پی وی سی

قیمت چسب پلیکا PVC

برای چسب پلیکا و پی وی سی قیمت های مختلفی ارائه می شود که با توجه به گستره ی وسیع، متفاوت و متغیر کیفیت، منطقی به نظر می رسد. ما در قسمت بالا ویژگی هایی که باید درباره ی خرید مد نظر داشته باشید را بیان کردیم و هرچه یک محصول در آن معیارها نمره ی بالاتری داشته باشد، قیمت بالاتری هم مطالبه خواهد کرد اما، تنها به عنوان نمونه باید بگوییم که مثلا قیمت قوطی 250 میلی لیتری برند تانگیت در حال حاضر 60 هزارتومان است.

خرید چسب پی وی سی با بهترین قیمت

در صورتی که نوشته های ما را دنبال کرده باشید و با برند ما آشنا شده باشید، به خوبی می دانید که گروه صنعتی ایلیاشیل یکی از مراکز اصلی فروش و توزیع لوله و اتصالات و انواع چسب های پی وی سی و ... در تهران می باشد. جهت مشاوره و خرید انواع چسب با کیفیت پی وی سی با ما تماس حاصل نمایید.


خانه
محصولات
تلگرام
تماس با ما